17 Νοεμβρίου: Ένα αφιέρωμα μνήμης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους, κα Μαρία και κ. Δημήτρη, διοργάνωσαν και υλοποίησαν μια άκρως συγκινητική και ουσιώδη γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο κτίριο της ΚΔΕΠΠΑΜ.

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στα παιδιά και τους συντελεστές του αφιερώματος, την κα Αγγελική για τις πρωτότυπες εικαστικές κατασκευές, την κα Σοφία για τη διδασκαλία της χορωδίας, την κα Αλεξάνδρα Σταθοπούλου για τα αντικείμενα του καφενείου που συνέθεσαν το σκηνικό του θεατρικού δρώμενου, την κα Δήμητρα Μπουμπουρέκα για την επιμέλεια του προγράμματος, την ΚΔΕΠΠΑΜ για την παραχώρηση του χώρου, και τέλος, όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς και τα παιδιά που παρέστησαν στη γιορτή.

17 Νοεμβρίου 1973 – 17 Νοεμβρίου 2022

Ένα αφιέρωμα μνήμης…

Ένας φόρος τιμής από τα παιδιά μας σήμερα,

στους νέους εκείνους που χάραξαν πονοπάτια

αγώνα για το δρόμο της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

…Για να ‘χουν τα παιδιά μας το δικό τους ήλιο…

“Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον” – Χ., Λ. Κατσιμίχα & Δ. Τσακνή

Μαθητική Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου και κατάθεση στεφάνου

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις μνήμης στα πλαίσια του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, τιμώντας την εθνική μας επέτειο. Την Πέμπτη 27/10, μετά το πέρας της σχολικής εορτής στην ΚΔΕΠΠΑΜ, η σημαία μας έδωσε το παρόν στη στέψη της προτομής της Μαντώς Μαυρογένη στη Χώρα του νησιού.

Την επόμενη ημέρα, η σημαιοφόρος και οι παραστάτες/τριες, συνοδευόμενοι από τη διευθύντρια και το δάσκαλο του ΣΤ1, Μάκη Αρβανιτίδη, παρέστησαν στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως και κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων ηρώων του 1940.

Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση, με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, των δασκάλων Φυσικής Αγωγής και δασκάλων των τάξεων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς απ’ τις σχολικές ομάδες έξω από το Δημαρχείο της Μυκόνου. Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που εκπροσώπησαν τόσο αξιοπρεπώς το σχολείο μας!

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου και απονομή αριστείων

Την Τετάρτη 26/10 και την Πέμπτη 27/10 τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της ΚΔΕΠΠΑΜ. Τα παιδιά της Δ’ τάξης μάς παρουσίασαν ένα σύντομο χρονικό μνήμης των σημαντικότερων γεγονότων του 1940. Μετά την ιστορική αναδρομή, ακολούθησαν ποιήματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες, θεατρική παράσταση και τραγούδια. Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό μας ύμνο. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Δ’ τάξης που συμμετείχαν, στις διοργανώτριες της γιορτής, κα Μαριάννα και κα Κατερίνα και τη μουσικό μας κα Σοφία για τη μουσική επιμέλεια.

Απόσπασμα από τη θεατρική παράσταση
Η χορωδία της γιορτής

Μετά το πέρας της σχολικής γιορτής ακολούθησε η απονομή των αριστείων των μαθητών/τριών που διέπρεψαν στην Ε’ τάξη από τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας! Μπράβο σε όλα τα παιδιά για τη βράβευσή τους αλλά και σε όσα δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην απονομή για την καλή τους επίδοση! Να συνεχίσετε να μας κάνετε υπερήφανους!

Απονομή αριστείων στους μαθητές της ΣΤ τάξης για την περσινή τους επίδοση

Εορτασμός προς τιμήν του πολιούχου του νησιού μας, Αγίου Αρτεμίου

Το Σχολείο μας έδωσε και φέτος το παρόν στην εκδήλωση προς τιμήν του πολιούχου της Μυκόνου, και Μεγαλομάρτυρα του Χριστιανισμού, Αγίου Αρτεμίου, τη μνήμη του οποίου γιορτάζουμε την 20ή του Οκτώβρη. Η σημαιοφόρος μας, συνοδευόμενη από εκπαιδευτικούς του σχολείου παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι στο κέντρο του νησιού. Χρόνια πολλά!

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου στο σχολείο μας!

Τη Δευτέρα, 3 Οκτώβρη 2022, η πυροσβεστική υπηρεσία της Μυκόνου επισκέφτηκε το σχολείο μας! Το προσωπικό του σώματος μάς ενημέρωσε για τη δράση του και το πώς αντιδράμε σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς. Έπειτα, εξοικειωθήκαμε με τον εξοπλισμό πυρόσβεσης και το πυροσβεστικό όχημα. Φορέσαμε κράνη, στολές και δοκιμάσαμε να ρίξουμε νερό με τη μάνικα! Τέλος, φτιάξαμε με τα σώματά μας τον αριθμό 199, για να θυμόμαστε σε ποιον αριθμό καλούμε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ευχαριστούμε πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυκόνου για την χρήσιμη παρουσίαση!