Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Mykonos Running Festival

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, και όπως ορίζει το Υπουργείο Παιδείας, το σχολείο μας επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Κόρφο για την διεξαγωγή μιας σειράς αθλητικών δραστηριοτήτων με σκοπό την ανάδειξη της θεμελιώδους σημασίας της σωματικής άσκησης  και του αθλητισμού για την υγεία.

Τα παιδιά της Α και Β τάξης ασκήθηκαν με μουσικοκινητικά και άλλα παιχνίδια, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά έπαιξαν ποδόσφαιρο και εξοικειώθηκαν με το στίβο μέσω του προγράμματος Kids’Athletics. Συμμετείχαν ανά ομάδες σε αγωνίσματα ρίψης (ακόντιο, σφύρα), στίβους με εμπόδια και άλλα παιχνίδια αφού ενημερώθηκαν για τα ολυμπιακά αθλήματα από τους δασκάλους Φυσικής Αγωγής και τους προπονητές της ΑΟ Μυκόνου.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, μέλη του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου μας καθώς και η διευθύντριά μας κα Δήμητρα Αγγελοπούλου συμμετείχαν στο πρώτο Mykonos Running Festival, και συγκεκριμένα στον αγώνα δρόμου των 2,5 χλμ. ολοκληρώνοντας με επιτυχία τη διαδρομή!

Με τις προαναφερθείσες δράσεις, θελήσαμε να προάγουμε αξίες του αθλητισμού, όπως η συμμετοχή και η ομαδικότητα και να ενθαρρύνουμε τη σωματική άσκηση και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *