Γιορτή λήξης σχολικού έτους 2022-23

Την Τρίτη 13 Ιουνίου το πρωί και την ίδια μέρα το απόγευμα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε την τελική γιορτή λήξης του σχολικού έτους στο ανοιχτό θέατρο της Λάκκας. Την επιτυχία της γιορτής εγγυήθηκαν οι δάσκαλοι των τμημάτων, κα Βασιλική (Α1), κα Κατερίνα (Α2), κος Θανάσης (Α3), κα Βέρα (Γ1), κα Ελευθερία (Γ2), κα Μαρία (Ε1), η θεατρολόγος μας κα Ζωή, η μουσικός μας κα Σοφία αλλά και οι δάσκαλοι της παράλληλης κος Λάμπης, κα Σοφία και κα Ανθούλα. Ευχαριστούμε επίσης την εικαστικό μας κα Άντζελα για τα σκηνικά, τη διευθύντριά μας για τη στήριξη και όλους όσους συνέβαλαν στις πρόβες!

“Ο Πόλεμος της Ωμεγαβήτας” (Α1, Α2, Α3)

Τη γιορτή άνοιξαν οι μικροί μαθητές της Α’ τάξης με τη θεατρική διασκευή του “Πολέμου της Ωμεγαβήτας” του Ευγένιου Τριβιζά. Τα παιδιά έκλεψαν την παράσταση με τις καλοδουλεμένες ερμηνείες τους και μας ξεσήκωσαν με το χορό, το τραγούδι και τη ζωντάνια τους! Κατάφεραν να σκορπίσουν χαμόγελα στους θεατές, υμνώντας τη φιλία, την αγάπη και την ειρήνη με τον πιο χαριτωμένο τρόπο ενώ μας εξέπληξαν με τις δυνατότητές τους! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν με υπομονή όλη τη χρονιά μαζί με τα παιδιά ώστε να ξεπεράσουν τις προσδοκίες μας!

Και ο πόλεμος ξεκινά…!
“I need a Hero!”

“Μουσικά Διαλείμματα” (Ε1)

Ακολούθησε μουσικό διάλειμμα με καλοκαιρινές μελωδίες από το τμήμα Ε1 και τη δασκάλα της μουσικής. Μάλιστα, η κα Σοφία κάλεσε όλα τα παιδιά στη σκηνή για το τελευταίο τραγούδι με τίτλο “Καράβι καραβάκι μου” το οποίο έγραψε και συνέθεσε η ίδια! Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή, που θα θυμούνται όλοι με χαμόγελο!

“Καράβι, καραβάκι μου”

“Ο Ανώνυμος” (Γ2)

Tο τμήμα Γ2 παρουσίασε τον “Ανώνυμο”, ένα πρωτότυπο θεατρικό, εμπνευσμένο από την Ελληνική Μυθολογία. Το θεατρικό βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο που έγραψαν και εικονογράφησαν τα ίδια τα παιδιά στη διάρκεια των μαθημάτων! Στο τέλος της παράστασης, η δασκάλα τους, κυρία Ελευθερία τους επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη, αφού έλαβαν στα χέρια τους αντίγραφα του βιβλίου τους! Για τη σπουδαία προσπάθεια που έκαναν τους συνεχάρη και η διευθύντρια του σχολείου που μοίρασε τα αναμνηστικά. Η χαρά τους ήταν μεγάλη!

“Όπου υπάρχει αγάπη” από τα παιδιά του Γ2

“Κάτι το διαφορετικό” (Γ1)

Τη γιορτή έκλεισαν οι μαθητές και μαθήτριες του Γ1 που μας παρουσίασαν “Κάτι το διαφορετικό”, μια σειρά σκετς με κοινό παρονομαστή τη διαφορετικότητα. Μέσω καθημερινών διαλόγων και βιντεοσκοπικού υλικού που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά, κατάφεραν να μας προβληματίσουν απέναντι σε κοινωνικά θέματα όπως ο αλληλοσεβασμός, η αποδοχή, και η ευρύτερη στάση μας απέναντι σε άτομα με αναπηρία. Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε ιδιαίτερα όταν ένα-ένα τα παιδιά μίλησαν στο μικρόφωνο για τα δικά τους ιδιαίτερα ταλέντα και αδυναμίες ως έκφραση αυτο-αποδοχής και περηφάνιας, καταδεικνύοντας πως η σχολική τάξη αποτέλεσε για αυτά ένα ασφαλές μαθησιακό περιβάλλον στο οποίο βίωσαν την αποδοχή!

Ακολούθησαν τα τραγούδια “Χέρια σαν και αυτά”, συνοδεία κιθάρας απ’ την κα Σοφία και “Ν’ αγαπάς”, το οποίο αποδόθηκε στη νοηματική γλώσσα, με την οποία εξοικειώθηκαν τα παιδιά τη φετινή χρονιά. Η συγκινητική αυτή στιγμή επισφράγισε την γιορτή λήξης με τον πιο όμορφο τρόπο!

“Ν’ αγαπάς” στη νοηματική γλώσσα

Και όπως αρμόζει σε κάθε ειδική περίσταση, δεν έλειψαν τα… βεγγαλικά!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κύριο Θεοχάρη για την ευχάριστη έκπληξη!!!

Από τη διευθύντρια, τον Σύλλογο Διδασκόντων και όλη την ομάδα του 1ου ΔΣ Μυκόνου, ευχόμαστε σε μαθητές/τριες και γονείς ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *